Gordijnen

Stijlvolle gordijnen

Gordijnen zijn zeer populair als decoratie voor de ramen. Ze brengen dan ook verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats zijn gordijnen zeer stijlvol. Ze zijn een waardevolle toevoeging aan uw interieur. Daarnaast zijn ze ook functioneel. Ze hebben immers een isolerende werking en u kunt er gemakkelijk ruimtes mee verduisteren. Uiteraard zijn er verschillende soorten gordijnen. We gaan op deze pagina in op deze verschillende soorten. 

Inbetween gordijnen

De zogenaamde inbetween gordijnen zijn lichtdoorlatend. Ze hebben een stof die qua dikte tussen gewone gordijnen en vitrages inzitten. Ze hebben een transparante werking, maar ook een dikke weving en draad. Daardoor kunt u genieten van een vollere stof.  Dankzij deze opbouw kunt u wel naar buiten kijken, maar kunnen mensen niet bij u naar binnen kijken. Dit is ideaal voor mensen die graag privacy willen hebben, maar op een drukke plaats wonen.  

Overgordijnen

Vitrages

Inbetweens

Gordijnen Ensars

Wat zijn overgordijnen precies?

Zoekt u raamdecoratie voor uw slaapkamer? Dan kunt u het beste voor overgordijnen gaan. In de slaapkamer hebben de gordijnen immers een verduisterende functie. Overgordijnen zijn sterker dan inbeweteen gordijnen en kunnen de zon dan ook effectief tegenhouden. Wilt u het extreem donker in uw slaapkamer hebben? In dat geval kunt u voor zonverduisterende gordijnen gaan. Dit worden ook wel dim-out gordijnen genoemd. U kunt reguliere dim-out gordijnen kopen, maar u kunt ook overgordijnen laten voeren met een verduisterende stof. 

U kunt qua kleur uiteraard veel kanten op, maar u bent ongetwijfeld bewust van het feit dat donkere kleuren een meer verduisterend effect hebben in vergelijking met lichte kleuren. Vindt u privacy in uw woning belangrijk? Gordijnen kunt u natuurlijk ook aankopen voor de woonkamer. U kunt dan voor linnen gordijnen of velours gordijnen gaan. Voorbijgangers kunnen dan niet naar binnen kijken, maar u kunt wel naar buiten kijken. Overgordijnen hebben overigens ook een geluiddempende en isolerende werking. Ideaal voor mensen die in een drukke straat wonen en toch rust nodig hebben. 

Wat zijn vitragegordijnen precies?

Synoniemen van vitrage gordijnen zijn glasgordijnen en voile gordijnen. Vitrage gordijnen zijn zogenaamde siergordijnen. Dit bekent dat ze niet echt een praktische functie hebben zoals reguliere gordijnen, maar dat ze vooral het interieur van uw woning kunnen opleuken. Ze zijn van een dunne transparante stof gemaakt en ze bieden niet echt privacy. Toch kan een vitrage gordijn wel functioneel zijn wanneer u veel licht in uw woning wilt hebben, maar toch nog een soort dempend effect wilt bewerkstelligen. 

Bent u echter op zoek naar echte privacy? Dan kunt u toch beter voor overgordijnen gaan. U kunt de vitrage gordijnen natuurlijk ook combineren met andere wel functionele raamdecoratie. De stof is zeer hoog en daarom is het vooral toepasselijk om zeer grote ramen te voorzien van stof. We verkopen de vitrage gordijnen in verschillende kleuren. Daardoor kunt u het op een ideale manier combineren met uw huidige interieur. 

Enkele plooi tegenover dubbele plooi

Gordijnen met enkele plooi en dubbele plooi zijn tegenwoordig nog zeer populair. Een geplooid gordijn kent dan ook verschillende voordelen. In de eerste plaats zijn er de functionele voordelen waar u van kunt genieten. Het zorgt bijvoorbeeld voor een betere akoestiek in uw huis. Geluidsgolven weerkaatsen tegen de muren en dit kan een hol geluid teweegbrengen. Dit kunt u echter verbeteren door gordijnen met een dubbele plooi of enkele plooi op te hangen. Ze breken de geluidsgolven en vervolgens ontstaat er een demping. Maar wat is verstandiger? Om voor enkele plooi of voor dubbele ploot te kiezen? Dat zullen wij nu even bespreken. 

Enkele plooien worden het meest gebruikt in de gordijnenbranche. De gordijnen worden dan één keer gevouwen en vervolgens gestikt. Een enkele plooi wordt bij veel verschillende soorten gordijnen gebruikt. Daarbij kunt u denken aan overgordijnstoffen of gevoerde gordijnen. Daarnaast worden ze ook gebruikt bij meer zwaardere gordijnstoffen als velours. Het voordeel van enkele plooi gordijnen is dat ze relatief goedkoop zijn. U heeft er namelijk de minste stof voor nodig. 

Vitrages Gordijnen

Vitrages

v.a. €35,- per meter
Inbetween Gordijnen

Inbetweens

v.a. €40,- per meter
Overgordijnen Ensar

Overgordijnen

v.a. €50,- per meter