Traprenovatie

Uw trap renoveren

Heeft u een open trap in uw woning? Dan weet u ongetwijfeld ook dat een trap vaak wordt gebruikt en daardoor esthetisch minder aantrekkelijk kan worden. Misschien wilt u nieuwe trap een nieuwe look geven. Wellicht vanwege slijtage, maar het kan natuurlijk ook zijn dat u uw woning aan het renoveren bent en de trap dus ook wilt vernieuwen. Wij kunnen in principe elke open trap renoveren. Een rechte trap, geknikte trap maar ook een gedraaide trap. 

Wat is een open trap?

Dan moet u uiteraard wel weten of u een open trap heeft. Hoe herkent u een open trap? Welnu, bij een open trap zijn de ramen niet afgesloten maar zweven ze.  Er zitten dus geen stootborden tussen. Iets wat wel het geval is bij een ‘dichte trap’. Bij een open trap kunnen er dus ook gemakkelijk bestaande treden worden vervangen zonder dat er hak- of breekwerk noodzakelijk is. U heeft verschillende opties bij de renovatie. Voor meer informatie daaromtrent kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Dan helpen wij u vervolgens graag verder. 

Before After

Het dichtmaken van een open trap

Heeft u op dit moment een open trap, maar wilt u deze laten dichtmaken? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Wij kunne namelijk stootborden tussen de treden plaatsen en daarmee een dichte trap voor u maken. Een dichte trap is voordelig, want het biedt meer veiligheid. Ook hiervoor kunt contact opnemen om gezamenlijk de mogelijkheden te bespreken. 

Uw dichte trap renoveren

Bent u voorzien van een dichte trap en wilt u deze graag een opknapbeurt geven? Dit is begrijpelijk, want het is een groot object en een echte eye-catcher. Als u alles gaat renoveren behalve de trap, dan geeft dit alsnog een raar effect. Hierbij geldt ook dat wij alle verschillende trappen voor u kunnen renoveren. Gedraaide trappen, rechte trappen, bordestrappen en ga zo maar verder. 

Maar hoe gaan wij dan te werk bij een renovatie?

Een dichte trap is voorzien van stootborden. Bij de renovatie vervangen wij allereerst de stootborden. Daarna zetten wij er nieuwe overzetreden in. Daarnaast kunnen wij eventueel ook nog de trapbomen vervangen. 

Uiteraard kunt u met ons eerst de mogelijkheden en uw wensen bespreken. U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek. We gaan uw trap bekijken en op basis daarvan kunnen wij de mogelijkheden aangeven. Daarbij bespreken we ook de eventuele aanvullende mogelijkheden. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan LED verlichting voor een extra luxe effect. U weet vooraf ook altijd waar u financieel aan toe bent. Wij kunnen namelijk vrijblijvend een op maat gemaakt offerte maken. 

Verlichting voor uw trap

Het toevoegen van extra accessoires behoort ook tot de mogelijkheden. Het kan bijvoorbeeld heel leuk zijn om trap te voorzien van verlichting. In de eerste plaats geeft dit een bijzonder mooi effect, maar tegelijkertijd is het ook pragmatisch voor het donker. Nachtelijke wandelingen naar beneden zijn op die manier een stuk veiliger. 

Wij gebruiken voornamelijk led-verlichting. Dit is om meerdere redenen dan ook een handige optie. In de eerste plaats is het stijlvol, maar het is ook laag met betrekking tot energieverbruik en bovendien schokvrij. Ook is het gemakkelijk om deze vorm van verlichting te installeren. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden met betrekking tot uw trap te bespreken.